Monthly Archives: October 2015

Spirans månadsbrev oktober 2015

Hej alla föräldrar och barn på Spiran!

Tänk vad fort tiden går. Nu är det höst och vi har haft fantastiska dagar med sol och utelek.

Det var trevligt att så många var här på ”Drop-in”- fika! Trots vädret fick vi en mysig eftermiddag!

Barnen har haft fullt upp med att lära känna varandra och den nya gruppen. Vi arbetar just nu mycket med Asplyckans regler och rutiner. Vi har tillsammans med barnen, i en samling kommit fram till bra regler för att skapa trivsel, trygghet och glädje. Dessa ”Asplyckan-regler” sitter på dörren ute vid trappan. Så välkomna dit och titta!

Det är härligt att vi har kommit igång med både utflykter och gympa. Även med bra arbetspass där koncentration och arbetsglädje har infunnit sig! Vi ska arbeta med temat ”Våra Sinnen” under hösten och våren och det ska bli mycket spännande! Vi börjar v 40 med ”smak”.

Skolklubben har arbetat med ”boken om mig” och klockan. De andra barnen,  3-4 åringarna har haft ”utematematik” med sifferjakt och tärningslek.

Vi har märkt att många barn saknar extrakläder. Så snälla, ta till en vana att titta varje dag på era barns platser. Vi vill även be om er hjälp då det är regn så ”kläder efter väder” gäller och att barnen är färdigklädda redan på morgonen. Vi har inte möjlighet att hjälpa barnen med detta.

Här kommer lite viktiga datum för olika aktiviteter och händelser:

  • OBS! Nytt datum för fotografering: 2/11. Tid: Barnen ska vara här senast 8.15.
  • 20/10- Föräldrautbildning. Tid: 18-20.45. Denna utbildning sker även 4/11.
  • 26/10- Studiedag. Stängt!
  • 27/10- Visningssamling. Gosedjur.

Vi önskar er en härlig oktober!

Hälsningar, Liselott, Jeanette, Catharina